Back to All Events

"Slik får du draget på leseren" Skrivekurs for deg som lager tekst i jobbsammenheng

Rune Wikstøl - skrivekurs hos MFF Kristiansand

Jobber du med tekstproduksjon i større eller mindre grad? Har du kanskje ansvar for utforming av pressemeldinger, årsrapporter eller innhold på bedriftens nettsider? Dårlig språk forstyrrer effektiv kommunikasjon og svekker troverdigheten.

Rune Wikstøl (NTB): Rune jobber til daglig som språkrøkter i NTB og har kurset over tre tusen journalister, informasjonsmedarbeidere, saksbehandlere og ledere i å skrive mer effektivt. Han har selv bakgrunn som journalist i blant annet VG, Norsk Ukeblad og  og har dessuten jobbet flere år i informasjonsbransjen, blant annet i Telenor.

Torsdag 29. oktober holder Rune halvdagskurs hos MFF (08.30-11.30). I løpet av kurset drøfter vi følgende utfordringer: 

Hvordan gjør du tungt fagstoff lettere?

Fagfolk setter gjerne høye krav til nøyaktighet. Samtidig skal stoffet være leservennlig. Hvordan kan du med enkle språklige grep løse denne klassiske konflikten? Du lærer teknikker og blir kjent med verktøy for å skrive bedre uten at det går på bekostning av seriøsiteten.

Fang leseren med effektive titler

Den digitale leser stiller helt andre krav til en tittel på nett enn til papirtitler. Du lærer å bli mer bevisst på hvilke krav nettet stiller. Til dette får du teknikker for å skrive effektive titler som gjør jobben og øker sjansen for at nettopp du blir lest.    

Unngå at pressemeldingen går rett i søpla

Hva kjennetegner gode og dårlige pressemeldinger? Slik går du fram for å skrive effektive pressemeldinger som vekker journalistenes oppmerksomhet.

Sted: Grønt senter, Odderøya
Pris: Medlemmer 600,-/Ikke-medlemmer 900,-

Frokost er inkludert!

Påmeldingen er stengt.